De naam Bica

De naam Bica word in delen van Portugal gegeven aan een klein kopje sterke koffie, vergelijkbaar met een espresso in Italië. Het word veelal staand gedronken in de vele kleine koffiebarretjes.

En het was tevens de naam van mijn eerste hondje; een mooie, pittige Franse Bulldog met een prachtige donkere kleur en een duidelijk eigen karakter, precies zoals haar naam het omschrijft.

Toen de winkel op 17 juli 2010 geopend werd, heb ik voor de toenmalige eigenaar de winkel opgestart (Taste & Tools geheten) en ben ik bijna 3 jaar het gezicht van de winkel geweest. Mijn liefde voor de natuur en het dierenwelzijn bracht mij naar Australië, waar ik vrijwilligerswerk heb gedaan. Terug in Nederland en na wat omzwervingen hoorde ik dat de winkel te koop stond. Ik heb vanaf 2003 in koffie en thee speciaalzaken gewerkt, ook als franchisenemer, maar een eigen winkel was nog altijd een droom. Na lang nadenken heb ik in 2015 de stap genomen en is de droom werkelijkheid geworden! Met mijn jarenlange ervaring kan ik u goed adviseren voor de beste smaken en het uitzoeken en samenstellen van de leukste cadeau’s. Ik zie u graag eens langskomen!

Met vriendelijke groet en altijd een lach, Marieke

En wat al niet meer!

Wat Bica’s ook een bijzondere winkel maakt is het ruime assortiment aan theefilters! Van het traditionele eitje en de praktische papieren filterzakjes tot aan de TheeTulp en het Badeendje, om maar wat te noemen. Functioneel, handig in gebruik of gewoon erg leuk. Er is een filter voor elke thee en voor iedereen!

Natuurlijk is er ook een breed assortiment aan theepotten, koffiepotten, theekisten en glazen en kopjes in allerlei variaties.

Kom gauw langs en laat al uw zintuigen verwend worden!

>