Thee

Bica’s, de grootste thee speciaalzaak van de Veluwe!

Met zeker 175 verschillende soorten losse thee vast in het assortiment mag Bica’s zich met recht een theespeciaalzaak noemen.
Van mooie pure soorten, zoals Assam, Ceylon, Yunnan, Pu Ehr, Lapsang Souchong en Darjeeling First Flush in meerdere variaties tot de populaire ‘smaakjes’ als Jasmijn, Caramel, Glimlach van Mona Lisa, Grootmoeders Appeltaart en noem het maar op!
Ook de thee die eigenlijk geen thee mag worden genoemd, de Rooibos, hebben we in uitgebreide variaties en natuurlijk vele soorten gemengde kruiden en vruchten, zoals de bekende Sterrenmix, Yo Classic Chai, Nachtkruiden, Stress Weg en nog veeeeel meer! Ook pure kruiden zijn volop aanwezig, waar mogelijk zelfs biologisch.
En niet te vergeten de prachtige theebloemen in 6 verschillende variaties.
Mocht uw smaak er nèt niet bij zitten, dan kan ik daar altijd naar op zoek!

Natuurlijk hebben we ook een uitgebreid assortiment theefilters in huis! Van het gewone thee-eitje in allerlei maten tot de handige papieren filterzakjes. En grappige filters, zoals de Thee-Tulp en het drijvende ‘papieren’ bootje.
Voor elke thee en elke pot een eigen filter.

Daarnaast is er voor het gemak ook een ruim assortiment kant-en-klare zakjes van Twinings en Bradley’s uit Engeland. De lijn van het merk Bradley’s is biologisch en FairTrade.

Hebt u vragen over de thee of zoekt u een specifieke soort, laat het mij weten!

Het Verhaal van Thee:

Net als bij koffie, gaan er over de ontdekking van thee ook de verschillende verhalen in het rond. Dit is er een van:
Duizenden jaren geleden was er een keizer in China die een ketel heet water liet komen om te drinken, maar door een windvlaag vielen blaadjes in het water uit de boom waar hij onder zat. De geur en de kleur die de blaadjes in het water verspreidde, intrigeerde de keizer en hij proefde ervan. De smaak en het aroma vond hij zo lekker dat hij het vaker deed.

De vroegste geschreven vermelding van thee in Europa was in 1559 toen een Italiaan een boekje met reisverhalen uitbracht. Maar pas in de 17e eeuw werd thee in grotere hoeveelheden naar Nederland verscheept door de VOC. Natuurlijk zagen de Nederlanders er handel in en zijn thee gaan verbouwen op Java en Sumatra. De Engelsen deden hetzelfde in India en op Sri Lanka, wat toen nog Ceylon heette. De theeplanten werden verder over de tropische gebieden van de wereld verspreid, zelfs naar het Afrikaanse continent.

De rest is geschiedenis en wij genieten heerlijk van de aangename geuren en smaken van de vele variaties!

Bent u meer een liefhebber van koffie, kijk dan hier >> Koffie

>