Even voorstellen

Toen de winkel op 17 juli 2010 geopend werd, heeft Marieke voor de toenmalige eigenaar de winkel opgestart (Taste & Tools geheten) en is bijna 3 jaar het gezicht van de winkel geweest. Haar liefde voor de natuur en het dierenwelzijn bracht haar naar Australië, waar ze vrijwilligerswerk heeft gedaan. Terug in Nederland en na wat omzwervingen hoorde zij dat de winkel te koop stond. Marieke heeft vanaf 2003 in koffie en thee speciaalzaken gewerkt, ook als franchisenemer, maar een eigen winkel was nog altijd een droom. Na lang nadenken heeft ze in 2015 de stap genomen en is de droom werkelijkheid geworden! Met haar jarenlange ervaring kan zij u goed adviseren voor de beste smaken en het uitzoeken en samenstellen van de leukste cadeau’s.

Inmiddels is het team uitgebreid met Mark, Saskia, Jasmijn en Kayleigh (en nog 3 geweldige vrijwilligers 😉).

Naast dat we allemaal genieten van koffie en thee, hebben wij ook veel liefde voor de natuur. 

We zien u graag eens langskomen!

Met een vriendelijke groet en altijd een lach, Marieke & Team Bica’s

Bicas is meer dan alleen koffie, thee & delicatessen!

Wat Bica’s ook een bijzondere winkel maakt is het ruime assortiment aan theefilters! Van het traditionele eitje en de praktische papieren filterzakjes tot aan het Nijlpaard en het Badeendje, om maar wat te noemen. Functioneel, handig in gebruik of gewoon erg leuk. Er is een filter voor elke thee en voor iedereen!

Natuurlijk is er ook een breed assortiment aan theepotten, koffiepotten, theekisten en glazen en kopjes in allerlei variaties. Een paar merken hiervan zijn Bialetti, Bredemeijer, GEFU en Leopold Vienna.

Kom gauw langs en laat al uw zintuigen verwend worden!

Waar komt de naam Bica vandaan?

De naam Bica word in delen van Portugal gegeven aan een klein kopje sterke koffie, vergelijkbaar met een espresso in Italië. Het word veelal staand gedronken in de vele kleine koffiebarretjes.

En het was tevens de naam van Marieke haar eerste hondje; een mooie, pittige Franse Bulldog met een prachtige donkere kleur en een duidelijk eigen karakter, precies zoals haar naam het omschrijft.

>